Coaching & Caring

Alle gekheid op een stokje….

Wat verwacht je als je een eindje gaat wandelen. Geen ontmoeting met een papegaai denk ik…. En toch was dat precies wat mij overkwam en dat bracht mij op de volgende gedachte: Welke verwachtingen heb jij, van jezelf, de mensen om je heen, van het leven!IMAG0047

Hoe hoger de verwachting, hoe groter de teleurstelling zei mijn moeder vroeger tegen me, als ik  in mijn fantasie een voorstelling maakte van hoe het wel niet zou zijn als… En ja, ik herinner me nog die eerste fietsvakantie met mijn vriendinnen. Wat had ik me er op verheugd, en wat viel het tegen! En die zeiltocht met die botter, waar ik stiekem geen zin in had, maar die oh zo leuk was! En langzaam maar zeker heb ik geleerd wat ze bedoelde. Blijf maar gewoon in het hier en nu en geniet ervan wat daar gebeurt. Het is voor mij niet altijd makkelijk om daar naar te leven. En ik zie om me heen ook dat mensen daarmee worstelen.

Bijvoorbeeld afgelopen week. Ik was in gesprek met een medewerker. Zij vertelde mij wat ze allemaal had verwacht van haar baan. Maar ook hoe dat niet was uitgekomen. Ze gaf aan dat anderen veel van haar verwachten en dat zij die druk wel groot vindt. En daar zit hem dan ook de kneep. Verwacht een ander veel van ons of verwachten wij veel van onszelf. Is er sprake van projectie?

Hoe vaak heb ik het zelf niet gehad dat ik boos of teleurgesteld was dat iemand niet had gedaan wat ik van hem of haar verwachtte. Maar ja, eigenlijk had ik dat ook niet gevraagd of gezegd. En wat te denken van al die keren dat ik verwachtte dat het gezellig zou zijn en dat het dat niet werd…… ondanks mijn inspanningen. Lag dat aan die ander?

Nee, natuurlijk niet, dat lag aan mezelf. Dan maar geen verwachtingen? Volgens mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Volgens mij gaat het erom dat ik mezelf leuk vind met al mijn positieve en negatieve kanten. Alleen dat zorgt er voor dat ik onafhankelijker ben van anderen en  mezelf kan zijn. Soms lukt me dat prima, soms ben ik weer terug bij af. Opeens komt die mop van die mummie bij me op…. Ingewikkeld hé!

Waar een papegaai op een zitstok al niet toe kan leiden!!!!

 

Laat een reactie achter