Coaching & Caring

Joke

NOBCO nestor in coaching-v1los-200pxCoaching & Caring is de handelsnaam van Joke van Hardeveld.

Net als jij ben ik gevormd door het leven. Dat leven is niet altijd over rozen gegaan. Ik heb goede en slechte tijden gekend, maar uiteindelijk heeft me dat gebracht bij wie ik nu ben. Het heeft me geleerd om bij mezelf te blijven,
ook al betekent dat soms dat ik tegen de stroom in moet roeien omdat ik nu eenmaal mijn eigen ideeën heb. Ik heb periodes gekend waarin ik me onzeker en minder dan anderen voelde. Maar in de loop der tijd heb ik ook geleerd “dat ik er mag zijn” en van daaruit anderen kan ondersteunen. De 4-jarige post HBO opleiding tot coach, counselor aan hetEuropees Instituut heeft daar zeker toe bijgedragen.

In 2007 ben ik als zelfstandige professional begonnen. In het begin was ik onvoldoende gefocust en wilde ik vooral laten zien dat ik als ZP-er de kost kon verdienen. Dat lukte, maar toch was ik er niet echt blij mee. Dat kwam omdat ik me vooral gericht had op verzuim en re-integratie. In die branche gaat het met name om schadelastbeperking en staat de mens minder centraal. Dat heeft ertoe geleid dat ik in oktober 2016 heb besloten die poot vaarwel te zeggen en me alleen nog te richten op jou als mens. Ik merk dat ik er blij van wordt als ik iets voor jou kan betekenen in die zin dat jij, door mijn vragen en houding, gestimuleerd wordt om meer regie te krijgen op jouw eigen situatie, zowel privé als op het werk. Dat hieronder een gedegen vakkennis aanwezig is spreekt voor zichzelf. Omdat woorden niets zeggen over het effect van mijn handelen heb ik hieronder een aantal uitspraken aangegeven van coachees die bij mij een traject gevolgd hebben.

 

IMG_2619

Wat coachees over mij  zeggen. 

Na mijn burn-out in het onderwijs ben ik bij Joke terecht gekomen. Joke heeft mij geholpen meer inzicht te krijgen in mijzelf. Ze is er goed in om samen de vinger op de gevoelige plek te leggen, zodat je er zelf achter komt wat je valkuilen zijn en je talenten. Ze heeft mij geholpen om te groeien als mens, waardoor ik meer rust en zelfvertrouwen heb gekregen. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Marleen, zelfstandig professional

—————————————————————————————————————————————————————————————

Ik heb van Joke geleerd hoe ik in balans kan blijven, hoe ik problemen kan laten waar ze horen. Tourlijk heb ik nog wel eens momenten (soms zelfs dagen) dat ik het zwaar en moeilijk heb, maar ik kan ze handelen en er later om lachen. Ik vind mezelf weer een leuk mens. Ik durf nee te zeggen als iets me niet uitkomt. Geef grenzen aan en probeer daar niet overheen te gaan. Ben ook weer een goede juf geworden. Hier heb jij absoluut een grote steen aan bijgedragen.

Esther Pleket, leerkracht de Watertuin, Almere

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Joke heeft mij gedurende 8 maanden regelmatig op de werkvloer bezocht en begeleid. Wat ik erg in haar waardeer is haar open grondhouding. Ze geeft je steun, maar geeft ook heel duidelijk aan waar volgens haar het probleem ligt. Haar manier van observeren en analyseren is anders dan ik tot nu toe gewend was. Daardoor ben ik meer over mezelf en mijn beweegredenen te weten gekomen. Uiteindelijk is alles goed gekomen en daar heeft Joke met haar input een grote bijdrage aan geleverd.

Fokke Poort, leerkracht Almeerse Scholen Groep

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Joke heeft Fort Advocaten een aantal maal geadviseerd. Dit is een prettige samenwerking geweest. Joke is deskundig, denkt met je mee en staat direct voor je klaar als het nodig is. Bovendien geeft zij zeer heldere antwoorden en hebben haar praktische tips ons goed op weg geholpen.

Carolien Bonsma, directeur Fort Advocaten Amsterdam

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Joke is een ervaren professional op het gebied van aanpak van onbalans in organisaties. Niet alleen haar vakkennis, maar ook haar kunde en menselijke en mensgerichte aanpak is van hoog niveau. Met kennis van zaken, gezond verstand, maar ook met veel gevoel, no nonsens aanpak en vooral het hart op de goede plaats weet ze in een mum van tijd tot de kern van de zaak door te dringen en de veelal weerbarstige en complexe materie te vertalen naar effectief handelen zonder ‘ poespas’. Vertrekpunt hierbij is haar passie om mensen te inspireren en in beweging te brengen. Haar trainingen en coachtrajecten verlopen in een ongedwongen, plezierige, open en veilige sfeer.

Kortom: Joke is de professional waar je op zit te wachten, aan wie je echt wat hebt en met wie het ontzettend plezierig en constructief samenwerken is.

Daan Ellens, voormalig lid ad interim bestuur Eduvier Onderwijsgroep