Coaching & Caring

Droom of werkelijkheid!

Veel dingen doen we niet omdat we ons laten beïnvloeden over hoe anderen over ons denken…….

De vakantieperiode is de periode bij uitstek om te reflecteren op de afgelopen maanden. Ben je tevreden met je leven, probeer je je eigen keuzes te maken of laat je je leiden door wat anderen van je denken? Zo maar een paar vragen die bij mij opkomen. Als je terugkijkt is het voor jezelf goed om een aantal zaken in het oog te houden. Ik noem er vijf.

Het leven is kort20150629_162120
Een waarheid als een koe zul je denken. Maar toch! Als je je oor naar een ander laat hangen zul je je op termijn afvragen waarom je toen die leuke baan niet hebt genomen, die verre reis niet hebt gemaakt of juist die vriend(in) de bons hebt gegeven. Achteraf zie je dan vaak dat het oordeel van die mensen, die je toen belangrijk vond (want ook dat wisselt) eigenlijk irrelevant bleek te zijn.

Elke gek heeft zijn gebrek.
En zo is het maar net! Mensen die je beoordelen maken ook fouten. Het is hun eigen blik waarmee ze je bekijken. Hun perceptie over wie jij bent is vaak allesbehalve de waarheid. Ook zij bekommeren zich om wat anderen over hen denken. Als je minder belang hecht aan wat anderen van je vinden voel je je vrijer.

Wie geeft er echt om je.
Mensen zijn met hun eigen leven bezig. Diegenen die écht om jou geven vormen vaak maar een kleine groep. Hen heb je nodig om over je ideeën te filosoferen, je mening te vormen enz. Maar uiteindelijk maak jij de keuze en dat is echt niet egoïstisch. Integendeel, wat heeft die ander voor motief om jouw behoefte in de weg te staan?

20150629_162143Ben je je bewust van wat je zelf doet.
Vraag jezelf eens af of wie jij bent en wat jij doet wel in overeenstemming is met jouw manier van leven, met de weg die je wilt bewandelen. Of doe je maar alsof.

Wees niet bang om fouten te maken.
Als je doet wat anderen wenselijk voor jou achten zie je op den duur dat dit leidt tot bitterheid, gebrek aan zelfvertrouwen en frustratie. Doe dus je ding en hoe meer fouten je maakt, hoe meer ervaring je opbouwt. Geweldig!

En heb je steun nodig bij het doorbreken van je eigen stramien neem dan gewoon contact met me op via mijn  contactformulier. Succes en tot ziens.

Laat een reactie achter