Coaching & Caring

Een helder hoofd!

Ben je onrustig? Voel jij je gestrest? Heb je behoefte aan rust? Zit je hoofd vol met zorgen? Ga dan aan de slag…..Je zit dan niet lekker in je vel. Alles lijkt moeilijker, je kijkt anders tegen alles aan, je voelt je niet prettig. Maar gelukkig zijn er een aantal tips die de onrust uit je leven kunnen bannen en die je weer een helder hoofd bezorgen. En als je hoofd helder is kun jij weer beter nadenken en genieten.

Foto540-RGUBJFMQ

Maak je je zorgen over de toekomst! Stop ermee. Denk alleen aan vandaag. Maak je je zorgen over alles dat er vandaag kan gebeuren? Perk het in en denk alleen na over het komende uur. Veel dingen waar je je zorgen over maakt gebeuren uiteindelijk helemaal niet of lopen heel anders dan je verwacht had. Een cursus mindfulness kan je daarin ondersteunen.

Concentreer je aandacht alleen op de taak die je doet. Dat betekent, niet letten op bliepjes van je email of andere social media, als je een stuk aan het schrijven bent. Voer je een gesprek, concentreer je op degene waar je het gesprek mee voert. Denk nergens anders aan en richt je alleen op dat wat gezegd wordt.

Praat over willen i.p.v. moeten. Het is een wezenlijk verschil of je naar je werk moet of dat je dat wilt. Als je wilt dan heb je de regie zelf in handen. Moeten betekent in veel gevallen dat je je slachtoffer voelt.

Maak je je druk over iets vervelends dat staat te gebeuren, bijvoorbeeld over een presentatie, een sollicitatie! Doe je ogen dan eens dicht en visualiseer wat het ergste is dat je zou kunnen overkomen. Als je onbewuste een keer heeft meegemaakt wat er kan gebeuren daalt je angstniveau vrijwel direct en ben je beter voorbereid op de echte gebeurtenis.

Voor jou geen als.…dan… meer. Wat gebeurd is, is gebeurd. je hebt op dat moment gedaan wat jou in de situatie het beste leek. En als je vindt dat je het niet goed hebt aangepakt praat het dan uit. Spijt is verloren energie.

Voel je je boos of tekort gedaan? Dat kan, maar besef wel dat je alleen jezelf daarmee tekort doet. Het levert je meer op als je het probleem dat er onder ligt aanpakt, oplost of accepteert. Bovendien ben je dan vaak niet de meest aangename mens om mee op te trekken en dat heeft ook zo zijn negatieve invloed.

 

Zomaar een greep uit de dingen, die je kunt doen. Er zijn er nog veel meer. Ik vind het leuk als jij mij jouw tip mailt. En vergeet niet te bedenken dat we vaak bezig zijn onszelf met een ander te vergelijken. En dat kan naar twee kanten uitpakken. Of je voelt je superieur aan die ander, of je voelt je minder. Beide helpen je niet echt. Dus accepteer jezelf maar gewoon zoals je bent. Het is je enige zekerheid en zorgt in ieder geval voor een helder hoofd! Succes.