Coaching & Caring

Ga jij er voor!!

Wat DOE jij er als leidinggevende eigenlijk zelf aan om gezond te blijven. De hectiek van elke dag vraagt immers veel van je. Hoe zit het met jouw voorbeeldfunctie naar je medewerkers….Push je hen tot het uiterste, leef je hen voor dat het belangrijk is om tijd en ruimte voor jezelf te nemen? Ben je je bewust van de wederkerigheid in arbeidsrelaties!  Praat je daarover ……  Uit veel studies blijkt dat mensen die zich emotioneel gesteund voelen hogere prestaties leveren, minder stress en pijn ervaren en sneller herstellen van ziekte.

Hieronder vind je 5 tips die je vitaliteit op het werk vergroten

Volg je HART. Doe dat wat je ook graag wilt doen! Wees daarbij eerlijk naar jezelf. Als je geen plezier in je werk hebt breekt je dat vroeg of laat op. Realiseer je wat je wilt veranderen. Ben je het zat om achter je medewerkers aan te zitten of ’s avond doodmoe thuis te komen en geen puf meer te hebben om nog wat te doen! Houd er dan mee op, bedenk een andere aanpak, maar vraag jezelf wel af of je de juiste mindset hebt, wil je het echt ZELF, anders gaat het niet lukken.

Schrijf je DOELEN op en visualiseer ze met een FOTO. Hang die foto op een zichtbare plek zodat je er elke dag wel tegenaan MOET lopen. Als jij wilt dat jouw team meer eigen verantwoordelijkheid neemt maak dan een fotosessie van het gedrag dat jij wilt dat ze laten zien. Daarmee maak je concreet gedrag zichtbaar.

DEEL wat je wilt bereiken met iemand in je omgeving. Praat over waar je naar toe wilt. Zolang een idee alleen maar in je hoofd zit hoef je er immers niets mee te doen.

Knip het doel dat je wilt bereiken in kleine stapjes en BELOON jezelf voor elk resultaat dat je bereikt.Het is ook heel stimulerend om dat te delen met de mensen, die je ondersteunen. Samen plezier maken geeft je weer een stimulans om de volgende stap in het proces te zetten.

Bouw regelmaat in in je leven met vaste momenten die je STEUN geven. Een cursus of coaching kan je extra motiveren om de gewenste verandering in je leven te realiseren.

Als jij twijfelt met het maken van een begin en wilt weten hoe je dit  in de praktijk neer kan zetten neem dan contact met me op. Samen kunnen we nagaan hoe je dat kunt doen. En heb je er zelf al ervaring mee dan ben ik daar ook heel benieuwd naar. Ik vind het leuk als je jouw ideeën hieronder met mij en alle andere lezers wilt delen.

Laat een reactie achter