Coaching & Caring

Authentiek of niet??

Ik las laatst een artikel van Ralph van den Bosch uit de Journal of Psychologie waarbij de conclusie was dat werken in overeenstemming met je eigen normen en waarden je productiviteit verhoogt. Authenticiteit is belangrijk. IMG-20141224-WA0000Dat zette mij aan het denken hoe ik daar zelf mee omga. En dat wil ik jullie niet onthouden.

Ik stel mezelf altijd de vraag: Waar wil ik naar toe? Voor mij als zelfstandig professional is het noodzaak om te weten wat mijn doel is, welke mensen ik wil bereiken, zonder doel geen kans op overleven.

Als ik een opdracht krijg ga ik altijd na wie is waarvoor verantwoordelijk. Ben ik het daarmee niet eens of is dat niet haalbaar dan geef ik met feiten aan waarom dat voor mij zo is.

Wat is mijn drijfveer om de opdracht te aanvaarden. Sluit die aan bij wat voor mij écht belangrijk is, waar mijn passie ligt. Als mijn drijfkracht alleen financieel gericht is zal de opdracht niet te lang moeten duren.

Hoe stem ik af met mijn opdrachtgever. Bij veel van mijn werkzaamheden is het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen. De opdrachtgever zal dus alleen de info ontvangen waar de coachee mee instemt. Het is dus niet alleen vertrouwen dat de coachee in mij moet hebben, maar het vraagt ook  om vertrouwen van de opdrachtgever richting mijzelf.

Wat is het nut, de noodzaak van het traject voor de opdrachtgever. Is de bedoeling dat een traject wordt opgezet om iemand uit het arbeidsproces te zetten of is juist verbetering van de onderlinge samenwerking het item.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik zelf heel dicht bij mijn eigen normen en waarden blijf. Geldt dat voor jou en je team ook?  Stel jezelf de volgende vragen:
– Waar ben ik naar op weg?
– Wie is waarvoor verantwoordelijk?
– Wat zijn mijn drijfveren?
– Hoe stem ik af met anderen?
– Hoe noodzakelijk is het traject voor mijn organisatie?

Veel succes en vooral plezier!

 

 

 

 

 

Reacties

Reactie van Berien Hammer
12-01-2015 om 18:30

Sterkte voor jou en je moeder in haar ziekteproces.
Je was voor mij altijd authentiek! mooi!

Reactie van Joke van Hardeveld
13-01-2015 om 11:01

Dankjewel Berien en wat leuk om te horen!

Laat een reactie achter