Coaching & Caring

Met de Foskea Jantje onder zeil!!

Wil je samen met je collega’s of anderen een verbindende activiteit op het programma zetten! Wij verzorgen er één voor je….

De FOSKEA JANTJE onder zeil.

Een hele dag actief zeilen, zelf de catering verzorgen en ludieke opdrachten uitvoeren die het team versterken en vooral veel lol hebben! Kees en Joke van Hardeveld helpen je dit te realiseren. Kees heeft jarenlang ervaring als zeilschipper op traditionele schepen en als kapitein op rondvaartboten. Joke is coach, counselor en gespecialiseerd in het begeleiden van onbalans bij teams en individuen. Het besef dat je afhankelijk bent van de (weers)omstandigheden, maar daar ook invloed op uit kunt oefenen staat bij beiden centraal.  Hoe je daarmee omgaat willen zij je deze dag aan boord van de Foskea Jantje graag laten zien.

 

De FOSKEA JANTJE is een Groninger tjalk, die in 1898 van stapel is gelopen bij de werf Mulder in Stadskanaal.

De allereerste foto van de FOSKEA JANTJE

De allereerste foto van de FOSKEA JANTJE

Sinds die tijd is zij regelmatig van eigenaar gewisseld, tot zij in 1979 werd gekocht door Kees en Joke van Hardeveld. Een jarenlang project van restauratie volgde. In 1991 was de eerste zeiltocht en wat is het geweldig als je voor de eerste keer voelt dat jouw schip alleen op het zeil vaart! Een ervaring die niet te beschrijven is, maar die, zo horen we van veel opstappers, indruk maakt.

Omdat wij beiden gek zijn op zeilen en het ook leuk vinden samen iets op te zetten waar anderen ook van kunnen meegenieten is het idee van varen met teams, collega’s, anderen ontstaan. Kees zorgt ervoor dat “de opstappers” zeilinstructie krijgen en dat iedereen daarin een taak krijgt. Joke is er voor het goede gesprek. Onder het zeilen kan er ook gewerkt worden met (individuele) opdrachten. Als voorbeeld zou je na kunnen denken over jouw specifieke eigen bijdrage aan het team. Wat is dat nu precies, hoe zou je dat willen omschrijven. Samen met Joke kun je dat helder krijgen.

Joke en Kees van Hardeveld

Joke en Kees van Hardeveld

 

 

Aan het eind van de dag kan iedereen persoonlijk,  in een paar minuten,  zijn ideeën daarover op een ludieke manier (foto, tekening, verhaal, gedicht, sketch enz.) weergeven in de groep. Dat vormt een stap-op voor de toekomst. Een leuke manier om ontspanning  te combineren met teamgeest, creativiteit en gezondheid!

 

 

Vanuit de ligplaats van de Foskea Jantje (Voorstersluis, rand Noordoostpolder) heb je grofweg 3 mogelijke vaarroutes.

– Langs Vollenhove, Blokzijl, de Beulakerwiede over en langs Giethoorn, Zwartsluis, Genemuiden en het Zwarte Meer weer op huis aan.

– Over het Kadoelermeer en het Zwarte Meer via Genemuiden, Hasselt richting Zwolle.

– Via het Kadoelermeer en het Zwarte Meer naar het Ketelmeer en weer terug.

De prijs voor deze dag is € 127,50 p.p. exclusief BTW. De prijs is inclusief lunch, koffie, thee en een borrel na afloop. We hebben het minimum aantal deelnemers gesteld op 8 en het maximum op 14. De afvaart is om 09.30 uur en tussen 16.30 uur en 18.00 uur ben je weer terug. De periode, waarin gevaren wordt is van juni t/m september.

Wij ontmoeten je graag aan boord van de FOSKEA JANTJE. Tot dan!

Kees en Joke van Hardeveld

CONTACTFORMULIER

Nog een kleine impressie!

IMG_0665IMG_0648IMG_06553MegaCamIMG_0743IMG_0819

Laat een reactie achter