Coaching & Caring

Mag ik jou…

De inspiratie voor dit artikel heb ik gekregen van Claudia de Breij, vanuit haar theatershow “Hete Vrede”, die tussen 2010 en 2012 door haar uitgevoerd is. Daarin stelt haar kleinzoon haar vragen als: “Oma was jij goed of fout tijdens de Hete Vrede?” Oma wat heb jij gedaan om de klimaatverandering tegen te gaan?” Oma….

En dat bracht mij op de gedachte: ” Wat doe ik eigenlijk voor de maatschappij op mijn terrein? Ben ik nu goed of fout bezig? In een variant op haar meest bekende liedje van de show stel ik mijzelf de vraag “Mag ik jou…”

Mag ik jou vertellen waarom ik denk dat de ene leidinggevende succes heeft en de andere niet? Gewoon vanuit mijn perspectief, kennis, eigen ervaring en wat ik zie. En wil jij dat dan accepteren zoals dat bedoeld is, niet betweterig, maar gewoon voor jou, om samen met jouw medewerkers een prettige werksfeer te creëren. Mag ik  jou…

 

Mag ik jou begeleiden en leren

portret-joke-van-hardeveld
– Dat het niet om jou draait!
– Vertrouwen de basis is binnen je team.
– Trouw te blijven aan jezelf  .
– Je aan te passen aan het hier en nu.
– Je visie uit te dragen, maar het menselijk aspect daarin niet te vergeten.
– Kritiek van anderen te waarderen.
– Resultaat te bereiken.

 

Als ik dat met jou mag delen en jij daarvoor openstaat  geef je dan op voor een EHBV telefonische sessie.  Dat is dan mijn bijdrage aan de maatschappelijke problematiek rondom het “opvangen van verzuim”!

 

“Mag ik jou leren, dan mag jij ontdekken”

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Reactie van colinde de nijs
24-08-2013 om 15:29

hallo Joke
ik lees je artikelen altijd met veel plezier. zo ook deze keer “wat heb ik bijgedragen aan…” het zet me vaak aan het denken. Dus ga graag zo door! Groeten

Reactie van Joke van Hardeveld
26-08-2013 om 12:40

Dag Colinde,

Ontzettend leuk om dit te lezen!!! En ja, ik ga zeker door omdat ik er zelf ook energie van krijg.
Groeten joke

Laat een reactie achter